Sommeren er så småt begyndt og hylden er sprunget ud derfor er det blevet tid til at lave en ordentlig balje hyldeblomstsaft, som kan vare langt ind i efteråret.
I første omgang har jeg lavet én slags, nemlig hyldeblomst/jordbær saft.
Denne lækre saft består af:
10-15 hyldeblomstskærme
ca. 250 gr. Jordbær
1 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. økologisk rørsukker
1-1½ l vand
1 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. økologisk rørsukker
1-1½ l vand
Kog vandet sammen med sukker. Når det er helt opløst tilføjes citroner i skiver, hyldeblomstskærmene og jordbær, og der røres godt rundt. Sluk for blusset og afkøl. Når det er afkølet, sættes det på køl og skal herefter trække i tre-fire dage. Der skal røres i det et par gange dagligt.
Frys ned i plastflasker eller hæld på patentflasker, der er skoldet og skyldet i atamon.
Den færdige ekstrakt blandes med 3-4 dele vand afhængig af smagsstyrke.
Smagen er som man husker den: FANTASTISK!
TIP
Put hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan du lynhurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage.
TIP
Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet 'hyldeblomstsodavand'.
Put hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan du lynhurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage.
TIP
Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet 'hyldeblomstsodavand'.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar