søndag den 19. juni 2011

Sommer, sol og selvfølgelig økologisk sommerdrik...

Sommeren er så småt begyndt og hylden er sprunget ud derfor er det blevet tid til at lave en ordentlig balje hyldeblomstsaft, som kan vare langt ind i efteråret. 
I første omgang har jeg lavet én slags, nemlig hyldeblomst/jordbær saft.
Denne lækre saft består af:
10-15 hyldeblomstskærme
ca. 250 gr. Jordbær
1 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. økologisk rørsukker
1-1½ l vand

Kog vandet sammen med sukker. Når det er helt opløst tilføjes citroner i skiver, hyldeblomstskærmene og jordbær, og der røres godt rundt. Sluk for blusset og afkøl. Når det er afkølet, sættes det på køl og skal herefter trække i tre-fire dage. Der skal røres i det et par gange dagligt.


Frys ned i plastflasker eller hæld på patentflasker, der er skoldet og skyldet i atamon.

Den færdige ekstrakt blandes med 3-4 dele vand afhængig af smagsstyrke.
 Smagen er som man husker den: FANTASTISK!

TIP
Put hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan du lynhurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage.

TIP
Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet 'hyldeblomstsodavand'.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar